De Lage Zaal op de Oudegracht is sinds afgelopen maandag verrijkt met een prachtig kunstwerk van de hand van Mely Manzouri.
Mely komt uit Iran en is naar Nederland gevlucht. Ze is beeldend kunstenares en hoopt te gaan studeren aan de HKU (via het UAF) om lerares beeldende kunst te kunnen worden.

Ze is een tijdje geleden op het spoor gekomen van de Janskerk en geniet van de gastvrijheid van ons en van de sfeer van de kerk. Het schilderij dat nu in de Lage Zaal hangt is een geschenk van haar aan de EUG.

Het was heel bijzonder dit uit haar hand mogen te ontvangen en we hebben het samen opgehangen. Mely hoopt vaker langs te komen. Ze zal een tekstje maken waarin ze iets vertelt over wat ze met het schilderij wil uitdrukken. Dat zal bij het schilderij komen te hangen.