Wanneer:
3512 Utrecht
Contact:
Elise Rommens-Woertman en Johanneke Bosman

Premièreviering 19 november a.s. en oefenen liederen om 10:45 !!!
In de viering van zondag 19 november zullen voor het eerst de Sophialiederen worden gezongen die zijn geschreven door een aantal EUG’ers, geïnspireerd op het Sophiaschilderij;  de teksten zijn op muziek gezet door Mathilde Wantenaar. Omdat het voor de gemeente nieuwe muziek is, zullen we deze zondag vroeger beginnen het het oefenen van de liederen en wel om 10:45 uur precies. Komt allen!

‘Een vrouw – baarmoeder’ premièreviering Vrouwe Wijsheid
Openbaring 12

Het verhaal doet denken aan de verhalen over verschillende heidense godinnen; daarin komen ook attributen als sterren en planeten voor, en er zijn verhalen bekend over een goddelijke moeder van wie het kind wordt aangevallen door een chaosmonster en dat met goddelijke hulp ontsnapt. Er klinken ook toespelingen op teksten uit het Oude Testament (o.a. psalm 2 – een profetie over de Messias – en profetische verhalen over de strijd van de Eeuwige tegen de vijanden van Israel die als draakachtige monsters worden voorgesteld ). De vrouw lijkt te staan voor het volk Israel dat de Messias voortbrengt, maar ook voor de gemeente van Jezus’ volgelingen: die moet nog een tijdlang lijden onder de dreiging van de draak – maar die is in de hemel al verslagen.
De vrouw heeft macht, want de draak is bang voor haar. Haar kracht om te baren opent toekomst. De hemel komt haar daarbij te hulp. Is dit baren ook te horen als kritiek op de mensenoorlogen? : laat het oorlogen over aan de hemel; vertrouw op de zachte, leven brengende krachten van mensen.
Het hoofdstuk sluit goed aan bij het schilderij dat we op deze zondag onthullen – over een vrouw die de wijsheid baart – en bij de liederen die hierbij gemaakt zijn en ook gepresenteerd worden.