Wanneer:

Thema: Gedragen en elkaar gegeven
Lezing: Johannes 19, 25-30
Voorganger: Marian Geurtsen

Titel suggestie vanuit de Litanie: Moeder van de Goddelijke Genade; Moeder van Christus; Zetel van Wijsheid; Moeder van de Kerk, Troosteres van de bedroefden; Koningin van de vrede

Het is een indringend beeld, een moeder onder een kruis waar haar kind op is gespijkerd. Op dat kruispunt van leven en dood, van twee stukken hout staat Maria naast haar zoon Jezus. Lang geleden droeg zij een beloftevol klein kindje. Nu, volgens de Schriften komen alle beloften samen. Er gebeurd heel in dit kleine stukje tekst. Afscheid van geliefden, zorg en omzien naar elkaar. Jezus die mensen aan elkaar koppelt om voor elkaar te zorgen om zo ook de Schriften en de belofte van een “Rijk op aarde van vrede” gestalte te geven. In de titels van vandaag worden we uitgedaagd om te kijken naar welk voorbeeld wij door de Bijbel krijgen aangereikt om dragers van vrede te worden. Om zorgdragers voor elkaar te zijn, om uitdragers van het voorbeeld van Christus te zijn.