zo
Verhaalgroep @ Janskerk
mrt 24 @ 11:00 – 12:30

Tijdens de zondagse viering in de Janskerk is er voor de kinderen van 4-8 en van 8-12 een eigen verhaal. Dit wordt verzorgd door de Verhaalgroep. Ook tijdens bijzondere feesten als Advent, Kerst, Pasen en doop is er speciale aandacht voor de kinderen.

Viering 24 maart @ Janskerk
mrt 24 @ 11:00 – 12:30

Thema: Uithouden
Voorganger: Jasja Nottelman
Lezing: Matteus 26: 36 – 46

Nadat Jezus voor het laatst gegeten heeft met zijn vrienden, gaat hij naar een plek die Getsemane heet om te bidden. In het vacuüm tussen het vieren van de verbondenheid aan tafel en de overlevering en de lijdensweg die daarop volgen zal, kan Jezus niets anders dan bidden. In zijn verlatenheid en angst om wat komen gaat zoekt hij wanhopig het contact met de Eeuwige. Hij is alleen. Zijn vrienden zijn hem tot hier gevolgd, maar kunnen niet verder mee gaan, ze zijn in slaap gevallen. Soms zijn er momenten in het leven waarin we niets anders kunnen doen dan het proberen uit te houden. Wanneer de nacht ons overvalt, is alles donker en lijkt er geen licht meer te zijn. Er is zoveel in onze wereld en in onszelf wat niet makkelijk op te lossen of te veranderen is, waarin we ons kwetsbaar en machteloos voelen. Wat doen we dan? Hoe houden we het dan uit met onszelf en met de wereld waarin we leven? Welke grond draagt ons door de nacht?

ma
Ochtendgebed in de Veertigdagentijd @ Janskerk, Utrecht
mrt 25 @ 07:30 – 08:00

In de Veertigdagentijd zal er iedere maandagochtend een ochtendgebed zijn in de Janskerk. Als buiten de dag gaat ontwaken zien wij met elkaar uit naar het Paaslicht.
We bidden geïnspireerd door het getijdengebed uit de monastieke traditie samen het ochtend gebed. Voor wie wil is er aansluitend koffie en sober ontbijt in de kapittelkamer.

Kosten: vrijwillige bijdrage voor de kosten van het ontbijt.

wo
Meditatie aan de Werf @ crypte van de zuster, witte trap naar beneden
mrt 27 @ 19:30 – 20:30

Midden in de week, midden in de stad, de tijd nemen om stil te worden. Met een woord, een tekst, een beeld of muziek uit de rijke christelijke traditie, proberen we al mediterend op een diepere laag in onszelf te komen.

Meditatie is een oeroude, eenvoudige methode: door stil te zijn en ruimte te maken stellen we ons open. Gedachten en emoties drijven voorbij als we steeds opnieuw terugkeren naar onze ademhaling. Wachtend en luisterend naar wat opkomt weten we ons verbonden met de Eeuwige.

Je bent van harte welkom om mee te doen, ook als je niet elke avond aanwezig bent! Ervaring is niet nodig en materiaal is aanwezig. Het is wel belangrijk om op tijd te zijn, want de meditatie begint om 19.30 uur. Als je vooraf nog meer wilt weten, neem dan gerust contact op.

EUG raad
mrt 27 @ 20:00 – 22:00
do
Koorrepetities
mrt 28 @ 19:30 – 21:30

Het Janskoor o.l.v. Hans Leeuwenhage verrijkt zo’n 25 keer per jaar de vieringen van de EUG in de Janskerk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Repetities zijn op donderdag van 19.30-21.30 uur.
Meer informatie over het koor en het repertoire is te verkrijgen bij Seintje Bos.

zo
Verhaalgroep @ Janskerk
mrt 31 @ 11:00 – 12:30

Viering 31 maart m.m.v. het Janskoor @ Janskerk
mrt 31 @ 11:00 – 12:30

Thema: Verraden
Voorganger: Johanneke Bosman
Lezing: Lukas 22: 47 – 62

Preek van de leek door Wim Eickholt
In de viering van 31 maart zal Wim Eickholt een preek van de leek houden
over het thema ‘broosheid’ vanuit zijn ervaring als ex-dakloze.

Tweemaal wordt Jezus verraden, tweemaal door een leerling die hem heel nabij is geweest. Eerst levert Judas hem met een kus uit aan een horde mensen. Vervolgens wordt Jezus weggevoerd naar het huis van de hogepriesters. Petrus volgt hem op afstand. Tot driemaal toe wordt hij herkend als een volgeling van Jezus. Tot driemaal toe ontkent Petrus dat hij iets met Jezus van doen heeft gehad. Twee verschillende vormen van verraad: Judas handelt actief, Petrus passief door ontkenning. Twee mensen die dicht bij Jezus stonden, met hem rondtrokken, op weg waren en hun leven deelden, verraden hem. Petrus en Judas nemen allebei afstand van Jezus, op hun eigen manier en met hun eigen redenen. Wat brengt hen ertoe om Jezus te verraden, om de verbinding die er was te verbreken? Wat herkennen wij hierin?

Janskerkmatinee @ Janskerk, Utrecht
mrt 31 @ 15:00 – 17:00
ma
Ochtendgebed in de Veertigdagentijd @ Janskerk, Utrecht
apr 1 @ 07:30 – 08:00

Kosten: vrijwillige bijdrage voor de kosten van het ontbijt.

Download het najaarsprogramma 2018