sep 20 @ 19:30 – 21:30

Het Janskoor o.l.v. Hans Leeuwenhage verrijkt zo’n 25 keer per jaar de vieringen van de EUG in de Janskerk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Repetities zijn op donderdag van 19.30-21.30 uur.
Meer informatie over het koor en het repertoire is te verkrijgen bij Seintje Bos.

zo
Verhaalgroep @ Janskerk
sep 23 @ 11:00 – 12:30

Tijdens de zondagse viering in de Janskerk is er voor de kinderen van 4-8 en van 8-12 een eigen verhaal. Dit wordt verzorgd door de Verhaalgroep. Ook tijdens bijzondere feesten als Advent, Kerst, Pasen en doop is er speciale aandacht voor de kinderen.

Viering 23 september m..m.v. Janskoor @ Janskerk
sep 23 @ 11:00 – 12:30

Ef. 4,1-6
Thema: Een in vrede
Voorganger Marian Geurtsen

In de brief aan de Efeziërs wordt opgeroepen tot eenheid door de kracht van de vrede. Paulus (of een latere leerling van hem) beschrijft in krachtige zinnen hoe hij de wereld ziet, wat wij mensen met God van doen hebben. In de lezing voor deze startzondag worden we opgeroepen om in eenheid te leven, om elkaar te verdragen uit liefde. Wat roepen deze beelden bij ons op? Wat betekent het om in eenheid te leven? Hoe draag en verdraag je de ongemakkelijke kanten van een ander, en van jezelf? Hoe geef je dat concreet vorm?

wo
Meditatia aan de Werf @ crypte van de zuster, witte trap naar beneden
sep 26 @ 19:30 – 20:30

Midden in de week, midden in de stad, de tijd nemen om stil te worden. Met een woord, een tekst, een beeld of muziek uit de rijke christelijke traditie, proberen we al mediterend op een diepere laag in onszelf te komen.

Meditatie is een oeroude, eenvoudige methode: door stil te zijn en ruimte te maken stellen we ons open. Gedachten en emoties drijven voorbij als we steeds opnieuw terugkeren naar onze ademhaling. Wachtend en luisterend naar wat opkomt weten we ons verbonden met de Eeuwige.

Je bent van harte welkom om mee te doen, ook als je niet elke avond aanwezig bent! Ervaring is niet nodig en materiaal is aanwezig. Het is wel belangrijk om op tijd te zijn, want de meditatie begint om 19.30 uur. Als je vooraf nog meer wilt weten, neem dan gerust contact op.

sep 27 @ 19:30 – 21:30

zo
Kerk op schoot @ Kosterswoning
sep 30 @ 11:00 – 12:30

De ‘kerk op schoot’-viering is voor kinderen van 0 tot ongeveer 4 jaar met hun ouders.
We zingen en bidden met elkaar, beleven op creatieve wijze een bijbelverhaal en delen ons eten.
Daarna sluiten we aan bij de viering in de Janskerk.

Inloop met koffie/thee/limonade is om half elf. We beginnen de viering om elf uur.

Verhaalgroep @ Janskerk

Viering 30 september @ Janskerk

Matt 11,28-29
Thema: innerlijke vrede
Voorganger Jasja Nottelman

Hoe sluit je als mens vrede met jezelf? Is er rust die alle onrust stilt? Dat is wat centraal staat in deze korte en krachtige lezing van vandaag. We horen de oude woorden waar we van tijd tot tijd als mens naar verlangen, als een bron in de woestijn. Er zijn wegen naar rust en innerlijke vrede. Er is een stemt die klinkt, ons roept en bemoedigt. Een plek waar we thuis mogen zijn. En paradoxaal komen we thuis bij onszelf als we de Ander in het centrum plaatsen, in plaats van onszelf: ‘onrustig is ons hart, totdat het rust vindt in u’ zei de kerkvader Augustinus al.

Vrede als een verlangen van ons eigen hart, tegen ons rusteloze zoeken in, in de alle hoogte- en dieptepunten van ons leven, in de praktijk van alledag. Zoals frère Roger het omschrijft in zijn leefregel, de bronnen van Taizé: De vrede diep vanbinnen maakt het heel licht om opnieuw op weg te gaan, als tegenslag of ontmoediging op je schouders drukt. Dan ontluikt wat verwondering mooi maakt, dichterlijke ingeving, eenvoud van leven.

di
Litanie van Maria @ EUG
okt 2 @ 20:00 – 22:00

Er is een bijzonder fotoproject gestart rond de litanie van Maria met leden van de Janskerk. In 51 foto’s zijn de 51 klassieke titels voor Maria vastgelegd in modern beeld. Wat is het? Waarom een gebed met zoveel titels voor een gewone ( en toch bijzondere) vrouw? Wat zegt Maria ons, en wat zegt zij ons ook vooral niet?
Op deze avond gaan we in vogelvlucht op verkenning door de Litanie van Maria en daarmee door 20 eeuwen kerkgeschiedenis. We maken kennis met deze litanie die ten grondslag ligt aan de cyclus van oktober en het fotoproject.
Klassiek en voor dit project gemaakt beeldmateriaal zal deze avond ook te zien zijn.

okt 4 @ 19:30 – 21:30

Download het najaarsprogramma 2018