zo
Tienergroep @ Janskerk, kosterstwoning
mei 27 @ 11:00 – 12:30

De Tienergroep heeft voor eenieder tussen de 12 en 16 jaar weer een mooi programma. We praten over wat belangrijk is in ons leven en doen leuke activiteiten. Eén keer per jaar wordt de viering door de tieners vormgegeven.

De data zijn 28-1 (Film kijken), 18-2 (Wake Kamp Zeist), 18-3 (Hongerdoek maken), 15-4 ( Laser gamen of museum), 11-5 (gemeenteweekend in Apeldoorn), 27-5 (Voorbereiding tienerviering), 3-6 (Tienerviering en 1-7 (Klimbos).

Verhaalgroep @ Janskerk
mei 27 @ 11:00 – 12:30

Tijdens de zondagse viering in de Janskerk is er voor de kinderen van 4-8 en van 8-12 een eigen verhaal. Dit wordt verzorgd door de Verhaalgroep. Ook tijdens bijzondere feesten als Advent, Kerst, Pasen en doop is er speciale aandacht voor de kinderen.

Viering 27 mei @ Janskerk

– we starten met het oefenen van de liederen om 10:45 uur –

Thema: Als leerling op weg gezonden. Ultreïa!
Lezing: Lucas 10: 1 – 16 en Psalm 125

Vooruit! Gezonden worden om je huis te verlaten en op weg te gaan met een boodschap, een ideaal. Deze opdracht van Jezus klinkt door vanuit de zending die de leerlingen met Pinksteren kregen.
Vooruit! Ultreïa! Hup, in de benen!
Maar zoals in de lezing en de psalm te lezen is, dat houdt nogal wat in…Het Ultreïa klinkt misschien als een bemoediging om op weg te gaan.

do
Koorrepetities
mei 31 @ 19:30 – 21:30

Het Janskoor o.l.v. Hans Leeuwenhage verrijkt zo’n 25 keer per jaar de vieringen van de EUG in de Janskerk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Repetities zijn op donderdag van 19.30-21.30 uur.
Meer informatie over het koor en het repertoire is te verkrijgen bij Seintje Bos.

jun
zo
Kerk op Schoot @ Janskerk
jun 3 @ 11:00 – 12:30

Een Kerk op Schootviering: voor ouders met jonge kinderen. We brengen het licht in ons midden, zingen, bidden en staan op creatieve wijze stil bij een bijbelverhaal. Vanaf 10:30 uur is er een inloop met koffie/thee/limonade/lekkers. viering vanaf 11.00 uur. Er is de mogelijkheid om vervolgens aan te sluiten bij de kring in de Janskerk. Dit in de crècheruimte in de kosterswoning van de Janskerk.

Tienergroep @ Janskerk, kosterstwoning

Verhaalgroep @ Janskerk

Viering 3 juni Tienerviering m.m.v Janskoor @ Janskerk

– we starten met het oefenen van de liederen om 10:45 uur –

Thema: Op weg met God. Et suseia!
Lezing: Genesis 12: 1 – 9

God vraagt Abraham iets bijzonders te doen: verlaat je huis en ga met mij mee. Dat is nogal wat! En Abraham, die doet dat nog ook. Blijkbaar is er een vertrouwen tussen God en Abraham, waardoor Abraham op weg gaat. Hij trekt weg naar onbekende plaatsten en dan nog verder. Et suseia!
Ga op weg en nog verder!

Hoe doen wij dat eigenlijk? Als iemand iets van ons vraagt, gaan wij dan? Wie weet wat je tegenkomt! Wie weet wat je moet doen! Abraham en God hadden blijkbaar zo een bijzondere band, dat Abraham het wel aan durfde om op weg te gaan.
Durven wij het aan om zonder de bestemming op weg te gaan? En sterker nog; dan nog verder te gaan?
Et suseia!

Gemeenteberaad over de uitkomst van de enquete @ EUG
jun 3 @ 13:00 – 14:00

De respons op de enquête over de vieringen was overweldigend: 254 mensen vulden hem in! De werkgroep is nu hard bezig met de verwerking en analyse van al die input. We gaan e.e.a. presenteren tijdens een gemeenteberaad op zondag 3 juni aansluitend aan de viering.

jun
do