wo
Meditatie aan de Werf @ crypte van de zuster, witte trap naar beneden
jan 23 @ 19:30 – 20:30

Midden in de week, midden in de stad, de tijd nemen om stil te worden. Met een woord, een tekst, een beeld of muziek uit de rijke christelijke traditie, proberen we al mediterend op een diepere laag in onszelf te komen.

Meditatie is een oeroude, eenvoudige methode: door stil te zijn en ruimte te maken stellen we ons open. Gedachten en emoties drijven voorbij als we steeds opnieuw terugkeren naar onze ademhaling. Wachtend en luisterend naar wat opkomt weten we ons verbonden met de Eeuwige.

Je bent van harte welkom om mee te doen, ook als je niet elke avond aanwezig bent! Ervaring is niet nodig en materiaal is aanwezig. Het is wel belangrijk om op tijd te zijn, want de meditatie begint om 19.30 uur. Als je vooraf nog meer wilt weten, neem dan gerust contact op.

EUG raad
jan 23 @ 20:00 – 22:00
jan 24 @ 19:30 – 21:30

Het Janskoor o.l.v. Hans Leeuwenhage verrijkt zo’n 25 keer per jaar de vieringen van de EUG in de Janskerk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Repetities zijn op donderdag van 19.30-21.30 uur.
Meer informatie over het koor en het repertoire is te verkrijgen bij Seintje Bos.

jan 27 @ 11:00 – 12:30

Tijdens de zondagse viering in de Janskerk is er voor de kinderen van 4-8 en van 8-12 een eigen verhaal. Dit wordt verzorgd door de Verhaalgroep. Ook tijdens bijzondere feesten als Advent, Kerst, Pasen en doop is er speciale aandacht voor de kinderen.

Viering 27 januari @ Janskerk, Utrecht
jan 27 @ 11:00 – 12:30

inzingen om 10.45 uur

Thema: Gevoed door God
Lezing: Psalm 104 en Johannes 4: 31 – 38
Voorganger: Elise Rommens-Woertman

Psalm 104 bezingt de relatie tussen God en de schepping waarbinnen de mens een plaats heeft. De bomen laven zich, de ezels kunnen hun dorst lessen; God heeft de aarde op vaste pijlers gezet. Ook de mens mag ontvangen wat hij of zij nodig heeft. Johannes geeft daar met een parabel een eigen vergezicht op. Er is verschil tussen voedsel voor het lichaam en voedsel wat verder rijkt. Met welke opdracht mag de lezer/luisteraar zich gevoed weten?

jan 31 @ 19:30 – 21:30

feb 3 @ 11:00 – 12:30

Viering 3 februari mmv. het Janskoor @ Janskerk, Utrecht
feb 3 @ 11:00 – 12:30

inzingen om 10.45 uur

Thema: “God, zegt Hij, gaat iets nieuws beginnen”
Lezing: Genesis 9: 1 – 17 en Openbaring 21: 1 – 4
Voorganger: Joop Smit o.s.a.

Opnieuw beginnen, daar gaan de lezingen over. Noach moet voor God een nieuw begin maken. Kan dat eigenlijk wel, opnieuw beginnen? Voor een tweede keer krijgt de mens zorg voor de schepping, die opdracht loopt door tot de dag van vandaag. Wat doen wij daar mee? En, mogen wij met de auteur van Openbaringen mee dromen over nog een stap verder? Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Wat houdt dat dan in? “Wat er eerst was, is voorbij.” Dat horen wij. Toch hebben wij hier en nu de zorg voor de aarde en elkaar. Mogen droom en actuele opdracht samen gaan?

feb 7 @ 19:30 – 21:30

feb 10 @ 11:00 – 12:30