do
Koorrepetities
nov 15 @ 19:30 – 21:30

Het Janskoor o.l.v. Hans Leeuwenhage verrijkt zo’n 25 keer per jaar de vieringen van de EUG in de Janskerk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Repetities zijn op donderdag van 19.30-21.30 uur.
Meer informatie over het koor en het repertoire is te verkrijgen bij Seintje Bos.

zo
18 november ‘Het leven vieren’ @ Janskerk

m.m.v. het Janskoor
Prediker 9:7-10 en Lucas 15:11-32

Prediker doet een oproep om zoveel mogelijk te genieten in het leven, juist omdat het maar zo kort is.
In het verhaal van de Verloren Zoon viert de vader de terugkeer van zijn zoon ‘die dood was en weer levend geworden is’. Met uitgestrekte armen staat hij klaar om zijn zoon te ontvangen, zijn leven te delen met hem.
Hoe leven wij ons leven ten volle in de wetenschap dat we sterfelijke mensen zijn? Durven we het aan om het leven echt te vieren, te midden van alle kwetsbaarheid?

Kerk op schoot @ Kosterswoning
nov 18 @ 11:00 – 12:30

De ‘kerk op schoot’-viering is voor kinderen van 0 tot ongeveer 4 jaar met hun ouders.
We zingen en bidden met elkaar, beleven op creatieve wijze een bijbelverhaal en delen ons eten.
Daarna sluiten we aan bij de viering in de Janskerk.

Inloop met koffie/thee/limonade is om half elf. We beginnen de viering om elf uur.

Verhaalgroep @ Janskerk
nov 18 @ 11:00 – 12:30

Tijdens de zondagse viering in de Janskerk is er voor de kinderen van 4-8 en van 8-12 een eigen verhaal. Dit wordt verzorgd door de Verhaalgroep. Ook tijdens bijzondere feesten als Advent, Kerst, Pasen en doop is er speciale aandacht voor de kinderen.

do
Koorrepetities
nov 22 @ 19:30 – 21:30

Dood-gewoon?! voor jonge ouders @ EUG
nov 22 @ 20:00 – 22:00

Een gespreksavond voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd.

De hele maand november staan we stil bij onze omgang met de dood. Aanleiding hiervoor is het (kinder)boek ‘Doodgewoon’ van Bette Westera, oud-lid van ons Janskoor. In dit prachtig vormgegeven boek staan gedichten over verlies, rouw, dood en het leven.

zie flyer

zo
Verhaalgroep @ Janskerk
nov 25 @ 11:00 – 12:30

Viering 25 november @ Janskerk
nov 25 @ 11:00 – 12:30

‘Van U is de toekomst’
Openbaring 21:1-6

Is er leven na de dood? Zo ja, hoe ziet dat er dan uit?
De Bijbel zegt er weinig over. Die gaat vooral over het leven vóór de dood, daar gaat het om. Blijkbaar is het niet de bedoeling dat we ons blindstaren op een hiernamaals.
Maar dan, in het allerlaatste bijbelboek, helemaal aan het eind, wordt er een toekomstvisioen geschetst. Het visioen van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Een wereld waarin geen pijn, is, geen verdriet, geen rouw. ‘God zal alle tranen van de ogen afwissen’.
Is het dan ‘Stil maar wacht maar, alles wordt nieuw’? Of kan er nu al gebouwd worden aan die toekomst?

De Openbaring van Johannes is een geheimzinnig en mystiek boek, vol beeldtaal en symboliek. De schrijver wil duidelijk maken dat de werkelijke macht over de wereld in handen van God en Christus zal blijven. We zijn in goede handen. In leven en in dood.

wo
Meditatia aan de Werf @ crypte van de zuster, witte trap naar beneden
nov 28 @ 19:30 – 20:30

Midden in de week, midden in de stad, de tijd nemen om stil te worden. Met een woord, een tekst, een beeld of muziek uit de rijke christelijke traditie, proberen we al mediterend op een diepere laag in onszelf te komen.

Meditatie is een oeroude, eenvoudige methode: door stil te zijn en ruimte te maken stellen we ons open. Gedachten en emoties drijven voorbij als we steeds opnieuw terugkeren naar onze ademhaling. Wachtend en luisterend naar wat opkomt weten we ons verbonden met de Eeuwige.

Je bent van harte welkom om mee te doen, ook als je niet elke avond aanwezig bent! Ervaring is niet nodig en materiaal is aanwezig. Het is wel belangrijk om op tijd te zijn, want de meditatie begint om 19.30 uur. Als je vooraf nog meer wilt weten, neem dan gerust contact op.

Dood-gewoon?! Filmavond @ EUG
nov 28 @ 20:00 – 22:00

Een filmavond met de film ‘Departures’

zie flyer