De bezoekgroep

Zegen wens ik je toe.
Aandacht wens ik je toe.
Dat er mensen zijn
met wie je kunt delen.
Zegen wens ik je toe.

uit: Iona

De bezoekgroep bestaat uit een aantal EUG’ers van uiteenlopende leeftijd en achtergrond, en is er om jou of iemand anders een luisterend oor te bieden wanneer daar behoefte aan is.

Je kunt een beroep doen op de bezoekgroep als je het fijn vindt dat iemand een keer naar je verhaal luistert. Je hebt bijvoorbeeld:

 iets ingrijpends, positief of negatief, meegemaakt

 te maken met verlies van een dierbare, verlies van een baan, ziekte of eenzaamheid

 gewoon behoefte aan een gesprek.

Iemand van  de bezoekgroep kan  eenmalig bij je op bezoek komen, maar meerdere bezoeken is ook mogelijk.  Als  er behoefte blijkt te zijn  aan een andere vorm van hulp, of aan meer gesprekken, dan kan gezamenlijk bijvoorbeeld  contact  gezocht worden  met één van de pastores.

Wanneer je prijs stelt op bezoek, kun je contact opnemen met een van de twee coördinatoren van de bezoekgroep. Zij koppelen jou dan aan een lid van de groep. Maar ook als je iemand die lid is van de EUG een bezoek toewenst, kun je dit melden aan de coördinatoren. Zij zullen dan eerst contact opnemen met de persoon in kwestie om te horen of bezoek op prijs wordt gesteld.

Gonda de Haan

Ik ben Gonda de Haan, 51 jaar oud, en al heel lang betrokken bij de EUG.   De Janskerk is voor mij een plek om na te denken, om te vieren, te bidden. Maar ook een plek om een gemeenschap te vormen, die lief en leed met elkaar wil delen. In mijn werk bij Kerk in Actie houd ik me bezig met de problemen en kansen in Afrika; ver weg dus. De mensen in de EUG zijn dichtbij en ik hoop dat ik, voor wie dat wil, een luisterend oor kan bieden.

Lonnie Ploegmakers

Ik ben een vrouw van 73 jaar, sinds 10 jaar actief betrokken bij de EUG-gemeente, waarin ik mij, met mijn katholieke wortels, prettig thuis voel. Na mijn werk als therapeut in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking – nu 13 jaar geleden – ben ik vrijwilliger geworden binnen buurtpastoraat
Utrecht. Ik heb mogen ervaren en leren dat niet het doen, maar het met echte aandacht aanwezig zijn vaak het belangrijkste is. Dat probeer ik te bieden:  een luisterend oor en liefdevolle aandacht. Voor wie daar op zeker moment of voor langere tijd behoefte aan heeft.

Peter van ’t Verlaat

Mijn naam is Peter van ’t Verlaat. Ik ben 43 jaar en met mijn vrouw en twee kinderen voel ik me thuis in Houten en bij de EUG. Ik ben werkzaam bij Fujitsu, een Japans IT-bedrijf. Binnen de EUG ben ik een aantal jaren actief geweest inde diaconiegroep. Bij deze groep staat het helpen van mensen buiten de EUG centraal, hoewel de diaconie met het Noodfonds ook een helpende hand kan bieden aan mensen in de EUG. Ik wil nu graag iets doen aan de samenhang binnen de EUG. De bezoekgroep vind ik een spannend experiment. Samen kunnen we dit laten werken.

Jeannet van de Kamp

Lang geleden ben ik in Utrecht komen wonen om aan de faculteit Godgeleerdheid theologie te studeren. Toen ben ik betrokken geraakt bij de Janskerk. Binnen mijn eigen kerkgenootschap, de Vrije Evangelische Gemeente, ben ik altijd actief gebleven: als voorganger, in bestuurswerk en in pastoraat. Inmiddels volg ik opnieuw een studie: de master zorg, Ethiek en beleid in Tilburg. Met mijn man en één zoon woon ik in Houten; de andere drie kinderen wonen op kamers.
Mijn studie gaat de laatste fase in, de kinderen worden zelfstandig; reden voor mij om iets meer binnen de Janskerk te gaan doen. Ik voeg mij graag bij het team van de bezoekgroep!

Coördinator is Lonnie Ploegmakers.

Schroom niet om te vragen om bezoek, voor jezelf of voor iemand anders!