We zingen er met kerst graag over, of als John Lennon op de radio voorbij komt: vrede op aarde. “Imagine all the people, living life in peace…”
Stel je dat eens voor. Hoe zou de wereld er dan uit zien? Die liedjes, die wensen staan in schril contrast met wat we op het nieuws zien of horen. Mij maakt dat wel eens moedeloos. Er is zó veel aan de hand in de wereld, er zijn zo veel grote problemen dat ik me daar wel eens heel klein en machteloos bij kan voelen.

Daarom ben ik heel benieuwd naar de drie avonden die Harry Pals en ik samen organiseren. Met het thema ‘vrede als werkwoord’ willen we met een groep mensen gaan bekijken op welke manier we vrede als werkwoord zouden kunnen zien. Wat kunnen wij doen?
Het magazine ‘Vredesspiraal’ gebruiken we daarbij als leidraad.

In dit magazine staan portretten van mensen die zich op verschillende manieren met vrede bezig houden, maar ook een interview met een pacifist en beroepsmilitair (vader en dochter!) en artikelen over Johnny Cash en GTA5. 

Vraag jij je ook wel eens af hoe je vrede als werkwoord zou kunnen zien, of ben je benieuwd naar wat er allemaal in het magazine staat? 

Maandagavonden 3 en 17 en 31 oktober, 20.00 – 21.30 uur.

Begeleiding: Emsi Hansen-Couturier en Harry Pals.

Opgave: hpals@xs4all.nl