‘Zet de stilte aan….’ was het motto van het IPSU tijdens de UITweek.

Ik ben van plan om dat motto dagelijks in de praktijk te brengen de komende maanden. Het liefst samen met anderen, want in je eentje verstillen is niet zo eenvoudig. ‘De stilte vermenigvuldigt zich wanneer je samen met anderen stil wordt’, zei s. Minke van Grandchamp. Ik ben vast niet de enige die dat van tijd tot tijd ook ervaart in de stilte na de overweging op zondag.

Het lijkt me heel bijzonder  om de komende maanden in die kleine, intieme kapel aan de Werf van het klooster aan de Oude Gracht, vanuit die gezamenlijke stilte een tekst te ‘beluisteren’. Want dat is wat we doen bij Lectio Divina: in de stilte, biddend, in gesprek gaan met een tekst.

Mijn ervaring is dat door dit ‘naar binnen’ luisteren  er soms ineens iets gaat oplichten en ik ontdekkingen doe die van betekenis zijn voor mijn leven vandaag.

Welkom!

Voor meer info:……