Op zondag 5 maart collecteren we voor New Dutch Connections.

New Dutch Connections (NDC) is een stichting die vluchtelingen, migranten en Nederlanders samenbrengt en empowert door middel van theater en trainingen. Het doel van NDC is de kloof tussen deze groepen te verkleinen, bruggen te bouwen gericht op de toekomst door het realiseren van een werkelijk en waardevol contact tussen verschillende groepen uit de Nederlandse samenleving. NDC ziet dat de economische participatie van migranten en vluchtelingen daarbij essentieel is. NDC biedt Inspiratie, Persoonlijke Verbinding en Talentontwikkeling.

Een van de belangrijkste projecte van New Dutch Connections is Ondernemen in je Eigen Toekomst.

Tijdens het traject Ondernemen in je Eigen Toekomst gaan jonge asielzoekers aan de slag met vragen als ‘wie ben ik?’ ’wat kan ik?’, ’wat wil ik worden?’ en ’wie kan ik inzetten voor mijn ontwikkeling? Daarnaast ontwikkelen de jongeren vaardigheden, zoals het schrijven van een toekomst- of carrièreplan en worden ze getraind in presentatie en interculturele communicatie. Ook maken ze kennis met verschillende bedrijven en beroepsgroepen.

Gedurende het traject koppelt NDC de jongeren aan vrijwilligers uit de Nederlandse maatschappij bijvoorbeeld in de vorm van een coach en maatje. Dit nieuwe netwerk ondersteunt de jongeren in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het netwerk verruimt de blik op de wereld en is een omgeving waar de jongere zich niet presenteert als asielzoeker of vluchteling maar als iemand die streeft naar economische zelfstandigheid. Door de training creëert NDC een breed netwerk waarop jongeren kunnen terugvallen: een idee gebaseerd op de Afrikaanse wijsheid ‘It takes a village to raise a child’.