Johanneke Bosman

gemeentepastor

Gemeentepastor

Vanaf september 2017 mag ik binnen de EUG werkzaam zijn als gemeentepastor katholiek. Daarnaast ben ik werkzaam bij BerneMedia.
Hiervoor heb ik mooie ervaringen op mogen doen binnen en buiten het kerkelijk werkveld.
Optrekken met mensen en met God, dat zal hoop ik de kern van mijn aanwezigheid kenmerken binnen de EUG. Mijn profiel is gericht op liturgie; dat wij samen met Gods Woord mogen optrekken om te vieren en weer naar buiten mogen treden om dat in het dagelijks leven handen en voeten te geven.

1 Timoteus 4

In afwachting van Mijn komst moet je je toeleggen op het voorlezen uit de Schrift, op de prediking en het onderricht. Veronachtzaam de genade die je geschonken is niet; je dankt haar aan de profetische woorden die de raad van oudsten over jou, onder handoplegging, heeft uitgesproken. Richt je hierop, maak het je eigen, zodat voor iedereen duidelijk wordt dat je vorderingen maakt.

Laten wij samen vorderingen maken.

Lach, Denk , Ja

De navolging van de Evangeliën is niet altijd even simpel. De opdrachten en de spiegel die ons word voorgehouden door Jezus vragen soms om meer uitleg, soms om vastberadenheid, soms om durf en soms om een menselijk voorbeeld.

In mijn zoeken en proberen die Evangeliën gestalte te geven stuit ik steeds op drie “woorden” die passen bij mensen, die mij steeds op nieuw inspireren: Philippus Neri, Benedictus & Ignatius, en Maria. Om die woorden van Jezus op te nemen en gestalte te geven.

Bij hen vind ik de woorden “Lach, Denk en Ja”. Deze drie woorden zij voor mij begrippen geworden waarmee ik probeer de opdracht van Jezus vorm te geven in het dagelijks leven.

Misschien kunnen wij eens samen hierover in gesprek gaan als wij elkaar treffen rond de Janskerk.

Wil je een afspraak maken?