In de advent staat Maria centraal in de EUG tijdens de vieringen en activiteiten in die periode. Daarom zijn we verheugd dat het “Theaterconcert de Mariamonologen”   op zondagmiddag 18 december 2016 om 15 uur speelt in de Janskerk in Utrecht.                     
Met Ineke ter Heege, Elly Zuiderveld, Elise Mannah en Henk Doest

“Deze voorstelling nodigt uit tot een grote intermenselijke dialoog” (Haarlems Dagblad)

Wat is de relatie tussen Maria, het meisje uit Nazareth, en Malala, het bijna vermoorde meisje uit Pakistan? Waarom krijgt deze islamitische de Nobelprijs voor de Vrede en wordt de joodse Maria door de eeuwen vereeuwigd op prachtige schilderijen, bezongen in wereldmuziek. Verheven in kathedralen, terwijl ze in de Bijbel nauwelijks voor komt? Beiden zijn fascinerende vrouwen waar je niet omheen kunt, wat voor achtergrond je ook hebt. Protestant of katholiek, gelovig of ongelovig, man of vrouw!

In “Theaterconcert de Mariamonologen” vertellen we nieuwe, moderne verhalen over Maria op een ontroerende, maar ook humoristische manier. We zingen onze eigen Marialiedjes. En we spiegelen ons aan haar. Want wie is Maria voor ons, vrouwen van nu? En ook vertellen we het verhaal van een moderne Maria, Malala, het Pakistaanse meisje dat strijd voert voor goed onderwijs voor vrouwen.

We zingen over De hoogzwangere Maria, een asielzoekster. De liefdevolle moeder Maria, die haar zoon inspireert en ziet opgroeien tot een groot man. Maria, inspiratiebron voor alle Malala’s. De bij de wereld betrokken Maria, die het in een prachtige lofzang opneemt voor de armen en verdrukten. Maria, de Dwaze Moeder, die samen met de Argentijnse dwaze moeders zoekt naar haar zoon. Een Maria voor alle vrouwen, een lied op het Ave Maria van Gounod. Maar ook Maria Magdalena wordt bezongen. En een man als Jozef.

Theaterconcert De Mariamonologen” is een voorstelling vol prachtige verhalen, gedichten en nieuwe liedjes, speciaal geschreven voor deze voorstelling. Maar ook het prachtige Salve Regina en wereldmuziek van de Beatles en the Sound of Music. Met hart en ziel gezongen en met overgave verteld door Ineke ter Heege, Elly Zuiderveld,  en Elise Mannah. Drie zangeressen die diep weten te raken. Begeleid op de piano door de veelzijdige Henk Doest. Regie: Jan-Jaap Jansen.


De voorverkoop van de kaarten zal over een paar weken van start gaan (15 euro per kaartje, met gereduceerd tarief voor studenten/minima). Voor meer informatie: Elisewoertman@hotmail.com (EUG) of  www.theatergroepdekern.nl