Zondag 3 september zingt het Janskoor prachtige psalmbewerkingen, in een speciale viering van de EUG. Ook worden er samen met de gemeente een aantal mooie psalmen gezongen.

Het Janskoor, koor van de Janskerk, staat zoals altijd onder leiding van Hans Leeuwenhage, met orgel- en pianobegeleiding van Laurens de Man.

Het Janskoor sluit op deze manier aan bij het Festival Oude Muziek 2017, waarin o.a. het Nederlands Kamerkoor en The Tallis Scholars in één weekend alle 150 psalmen zingen, in allerlei bewerkingen. Dat psalmenproject past in het festivalthema van dit jaar: de Reformaties.

In de Janskerk sluiten we 3 september de zomercyclus over monastieke tradities af . Ook daarbij past een speciale psalmenviering heel goed.

U bent van harte welkom op zondag 3 september, 11.00 – 12.30 uur, Janskerk (Janskerkhof 26, Utrecht)