aug 22 @ 19:30 – 21:30

Het Janskoor o.l.v. Hans Leeuwenhage verrijkt zo’n 25 keer per jaar de vieringen van de EUG in de Janskerk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Repetities zijn op donderdag van 19.30-21.30 uur.
Meer informatie over het koor en het repertoire is te verkrijgen bij Seintje Bos.

aug 25 @ 11:00 – 12:30

Tijdens de zondagse viering in de Janskerk is er voor de kinderen van 4-8 en van 8-12 een eigen verhaal. Dit wordt verzorgd door de Verhaalgroep. Ook tijdens bijzondere feesten als Advent, Kerst, Pasen en doop is er speciale aandacht voor de kinderen.

Viering 25 augustus @ Janskerk
aug 25 @ 11:00 – 12:30

Thema: Troost en innerlijk aanvoelen van het goede
Voorganger: Marian Geurtsen
Lezing: Verhaal van de pelgrim 7 en 8; 1 Koningen 19: 3 – 9

Dat ‘het leven niet over rozen gaat’, zal een spreekwoord zijn wat ieder van ons op een eigen manier kan herkennen. Juist als we doornen voelen, waar kunnen wij troost uit putten? Of: als we keuzes maken of op een kruispunt staan, wat beweegt ons dan een ( goede) kant op? Voor Ignatius is het nadenken over het innerlijk aanvoelen van het goede heel wezenlijk. Dat innerlijk aanvoelen geeft richting, helpt navigeren en biedt troost. Dat God troost kan bieden en een innerlijke beweging richt het goede ( zonder dat altijd meteen te specificeren!) biedt lezen we ook in het verhaal van Elia, als hij het met al zijn goede bedoelingen gewoon niet meer ziet zitten. Het lijkt misschien gek voor een voormalig ridder zoals Ignatius om van een zwaard en stoere taal naar zacht innerlijk ‘gefluister’ te gaan als richtsnoer van het leven. Toch kunnen wij van zijn verhaal, zijn bekering en zijn weg leren wat troost aanvaarden mag zijn. Misschien vinden wij ook sporen van een innerlijk aanvoelen van het goede, zodat ook wij daarnaar kunnen handelen.

aug 29 @ 19:30 – 21:30

sep 1 @ 11:00 – 12:30

Viering 1 september @ Janskerk
sep 1 @ 11:00 – 12:30

Thema: Ad majorem Dei gloriam (tot meerdere eer van God) Verwondering en dankbaarheid
Voorganger: Johanneke Bosman
Lezing: Geestelijke Oefeningen 23a en 234; Psalm 8 en Lucas 10: 21 – 22

Vanuit het diepste van zijn ZIJN, geeft Ignatius een one-liner die voor hem alles omvat wat hij in zijn leven geleerd en ontdekt heeft: Ad majorem Dei gloriam (tot meerdere eer van God). God draagt ons, God is actief bezig voor ons en met ons. Daar lof op zingen, dankbaar voor zijn en vooral altijd verwondering voelen voor alles om ons heen; daar draait het voor Ignatius om. Daar zingt Psalm 8 over en daarover schrijft Lucas. Deze one-liner is ook de dragende kracht onder zowel de ‘Geestelijke Oefeningen’ als  ‘Het verhaal van de pelgrim’ en de op de Ignatiaanse spiritualiteit gestoelde opvoedkundige instituten die de Jezuïeten door de eeuwen heen door de wereld hebben opgezet.

In de afsluitende viering van deze cyclus gaan we opzoek naar verwondering en dankbaarheid, God vinden in alles tot meerdere eer van God.

sep 5 @ 19:30 – 21:30

sep 8 @ 11:00 – 12:30

wo
Kennismaken met meditatie @ Kapel van de zusters Augustinessen
sep 11 @ 19:30 – 21:00

Hoe kom ik dichter bij God?
Hoe kom ik in verbinding met de Bron van het leven?
Hoe leef ik gelukkiger en meer in balans?
Veel mensen zijn hier naar op zoek. Van veel mystici en geestelijk begeleiders kennen we teksten
die beschrijven hoe mensen de lange weg naar binnen zijn gegaan; wat hen hielp en wat valkuilen blijken te zijn. Verstillen, met aandacht aanwezig en ontvankelijk worden, blijkt altijd opnieuw een noodzakelijke oefening.
Tijdens de meditaties dit najaar is het mogelijk om samen met anderen die weg te gaan: twee maal per maand is er een meditatie bijeenkomst.

De meditaties in september zijn twee open avonden om te proeven aan het thema van dit jaar en kennis te maken met meditatie. Een ‘opmaat’ om met het thema en de stilte vertrouwd te raken.

sep 12 @ 19:30 – 21:30

Op het programma

Meditatie in de stad

Hoe kom ik dichter bij God?
Hoe kom ik in verbinding met de Bron van het leven?
Hoe leef ik gelukkiger en meer in balans?

Veel mensen zijn hier naar op zoek. Verstillen, met aandacht aanwezig en ontvankelijk worden, blijkt altijd opnieuw een noodzakelijke oefening.

Meer lezen