wo
Meditatie aan de Werf @ crypte van de zuster, witte trap naar beneden
mei 22 @ 19:30 – 20:30

Midden in de week, midden in de stad, de tijd nemen om stil te worden. Met een woord, een tekst, een beeld of muziek uit de rijke christelijke traditie, proberen we al mediterend op een diepere laag in onszelf te komen.

Meditatie is een oeroude, eenvoudige methode: door stil te zijn en ruimte te maken stellen we ons open. Gedachten en emoties drijven voorbij als we steeds opnieuw terugkeren naar onze ademhaling. Wachtend en luisterend naar wat opkomt weten we ons verbonden met de Eeuwige.

Je bent van harte welkom om mee te doen, ook als je niet elke avond aanwezig bent! Ervaring is niet nodig en materiaal is aanwezig. Het is wel belangrijk om op tijd te zijn, want de meditatie begint om 19.30 uur. Als je vooraf nog meer wilt weten, neem dan gerust contact op.

EUG raad
mei 22 @ 20:00 – 22:00
mei 23 @ 19:30 – 21:30

Het Janskoor o.l.v. Hans Leeuwenhage verrijkt zo’n 25 keer per jaar de vieringen van de EUG in de Janskerk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Repetities zijn op donderdag van 19.30-21.30 uur.
Meer informatie over het koor en het repertoire is te verkrijgen bij Seintje Bos.

zo
Kerk op schoot @ Kosterswoning
mei 26 @ 11:00 – 12:30

De ‘kerk op schoot’-viering is voor kinderen van 0 tot ongeveer 4 jaar met hun ouders.
We zingen en bidden met elkaar, beleven op creatieve wijze een bijbelverhaal en delen ons eten.
Daarna sluiten we aan bij de viering in de Janskerk.

Inloop met koffie/thee/limonade is om half elf. We beginnen de viering om elf uur.

Verhaalgroep @ Janskerk
mei 26 @ 11:00 – 12:30

Tijdens de zondagse viering in de Janskerk is er voor de kinderen van 4-8 en van 8-12 een eigen verhaal. Dit wordt verzorgd door de Verhaalgroep. Ook tijdens bijzondere feesten als Advent, Kerst, Pasen en doop is er speciale aandacht voor de kinderen.

Zondag 26 mei m.m.v. het Janskoor

Thema: Maria: Ja, hier ben ik
Voorganger: Johanneke Bosman
Lezing: Lucas 1: 26 – 55

‘Laat mij maar gebeuren wat er is gezegd’….. Bij monde van een Engel treed God in dialoog met een vrouw. Wederom een vrouw die een rol speelt op een kruispunt in de geschiedenis van God met de mensen. Net als Mozes wordt Maria bij haar naam genoemd. Door het noemen van haar naam, is niet meteen alles in kannen en kruiken, maar is er een intimiteit gekomen die ruimte lijkt te scheppen voor het onbekende, voor de Onbekende. Naast de ruimte voor de Onbekende, is de intimiteit ook heel bekend lijkt het voor Maria. Zij zingt een lied waarin haar roeping en haar toekomst gevat ligt. Maria heeft een eigen antwoord op haar roeping.

mei 30 @ 19:30 – 21:30

jun
zo
Zondag 2 juni
jun 2 @ 10:01 – 11:01

Thema: Petrus: Heb jij mij lief? Ga dan!
Voorganger: Harry Pals
Lezing: Johannes 21: 15 – 19

Jezus spreekt heel direct tot Petrus en vraagt een diep beladen vraag: ‘hou jij van mij?’ In deze vraag roept God niets van de daken, niet uit brandende braambossen, niet bij monde van een engel of als de Onzienbare; van heel dichtbij, misschien in de zachte fluistering die woorden kunnen zijn is God nabij en vraagt: ‘hou jij van mij?’.
Petrus krijgt in deze nabijheid en in deze vraag zijn oproep voor de toekomst. Petrus krijgt zijn bijna alledaagse, en tegelijk o zo bijzondere roeping: zorg. Zorg voor Mijn schapen. Je moet het maar kunnen…..

Verhaalgroep @ Janskerk
jun 2 @ 11:00 – 12:30