Vervolg blog Sanjuna (12e en laatste  blog)

Op zondagmorgen  24 december  wordt in de Janskerk de 6e en laatste collecte van dit jaar gehouden voor de St. Sanjuna  tbv de bouw van gemetselde drinkwatertanks in de regio Empada (Guinée-Bissau) , zogenaamde fossa’s.  In deze watertanks blijft opgevangen regenwater  lange tijd goed  en verschaft een huishouden al die droge maanden schoon drinkwater. Lang niet alle huishoudens beschikken daar namelijk over: een basale levensbehoefte en heel belangrijk voor verbetering van de gezondheidszorg in Guinée Bissau.

De kosten van een tank bedragen  € 190 (gewijzigde verlaagde prijs). De aanvrager betaalt zelf ook een deel en zorgt voor eten, drinken en schoon metselzand tijdens de bouw.

Inmiddels hebben we binnen de EUG bij de eerdere collectes in 2017 voor dit doel al bijna €1.432 bij elkaar gebracht. Dat bedrag is goed voor meer dan 7 fossa’s .  Ons doel voor 2017 was ook 7 fossa’s, dus dat is gelukt!!!!!

Nu zijn we komende zondag vanwege de kerstdagen waarschijnlijk maar met een kleine groep in de viering, maar met een opbrengst van  € 100 is de 8e fossa een feit.  Laten we het proberen met elkaar!!!

Na de collecte komende zondag zal ik tijdens het koffiedrinken weer vragen beantwoorden en toelichting geven op het materiaal dat ik bij me heb. Je kunt meer over Sanjuna  lezen op www.sanjuna.nl

Als je dat zou willen, kun je je opgeven voor het ontvangen van de nieuwsbrief via info@sanjuna.nl

En je kunt natuurlijk ook rechtstreeks financieel bijdragen aan de stichting Sanjuna, bijvoorbeeld door het betalen van een studiebeurs voor een schoolkind, liefst gedurende haar of zijn hele schoolcarrière. Dat gaat om € 40/jaar voor een basisschoolleerling en € 60/jaar voor een lyceumleerling.

Van harte aanbevolen!

Liesbeth Kuyvenhoven