Zondagmorgen, net voor de viering in de Janskerk, kwam via Facebook het bericht bij ons binnen dat Johan Bosch is overleden.
Lieve jongen, je kon niet meer verder’, schreef zijn zus Jeanette erbij.
Toen het bericht van Johans dood in de Janskerk verteld werd, waren we allemaal geschokt. We werden stil en hebben later in de kring voor zijn familie en vrienden gebeden – en voor onszelf: we misten Johan in de kring, hij was er bijna elke zondag. Aan het eind hebben we gedankt voor de gave van het leven.
Johan was een zachtmoedig mens. Hij straalde ook kwetsbaarheid uit. Hij was een zoeker, sinds hij zich losgemaakt had van zijn reformatorische achtergrond. Hij is korte tijd penningmeester van de EUG geweest. Hij zou in augustus meegaan op de EUG-pelgrimage naar Iona; ook daar zullen we hem erg missen.
Vrijdag is er een gedachtenisviering in de Janskerk. Die begint om 10.30 uur. Daarna wordt Johan begraven op de natuurbegraafplaats Den en Rust, Frans Halslaan 27, in Bilthoven.
Laten we in verbondenheid met elkaar dit verdriet samen dragen.