Het Janskoor

Muzikale begeleiding

Het koor staat onder leiding van dirigent en kerkmusicus Hans Leeuwenhage. Sinds 1996 is hij verbonden aan de EUG als dirigent van het Janskoor. Daarnaast is hij dirigent van verschillende andere koren in de provincie Utrecht. Sinds januari 2012 is Laurens de Man de vaste begeleider van het Janskoor. Hij studeert orgel en piano aan het conservatorium van Amsterdam.

Repertoire

Het Janskoor heeft een breed repertoire van religieuze liederen: liederen van Huub Oosterhuis of uit het Nieuwe Liedboek, liederen op teksten van Hildegard von Bingen en Jannet Delver, Engelse Hymnen, klassieke motetten, Taizé- en Ionaliederen, en een enkele keer zelfs liederen die door mensen uit de EUG geschreven en gecomponeerd zijn.

De keuze voor de liederen wordt gemaakt door de pastor die voorgaat in de viering en de groep die met hem/haar de viering voorbereidt (iedereen kan meedoen). Ook doet de dirigent soms suggesties voor liederen.

Om een idee te krijgen van diverse muzikale projecten in de Janskerk ga je naar Muziek in de Janskerk.

Kan iedereen meedoen met het Janskoor?

In principe kan iedereen meedoen. Belangrijk is dat je affiniteit hebt met de muziek en het repertoire en dat je bereid bent regelmatig op zondag in de viering mee te zingen. Verder verwachten we een beetje muzikaliteit: de dirigent neemt daarom een stemtest af bij nieuwe leden. De stemtest is ook bedoeld om te kijken bij welke stemgroep je het beste past.

Je bent van harte welkom om een keer mee te doen aan een repetitie. Na een paar keer meezingen maakt de dirigent dan een afspraak met je voor een stemtest.

Repetities

Het Janskoor repeteert iedere donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur op de Oudegracht 33.
Voor de vieringen op hoogtijdagen wordt er extra gerepeteerd: voor Kerstmis is dat een studiezaterdag en voor de vieringen rond Pasen een studieweekend.

CD’s

Het Janskoor heeft meegewerkt aan een aantal cd’s. Deze zijn bij het secretariaat te bestellen.

Contact

Wil je meer informatie over het Janskoor of wil je vrijblijvend een repetitie bijwonen, neem dan contact op met de voorzitter.