Op woensdag 20 september 2017 start de gespreksgroep “Lunetten” op Orkaden 33 in Lunetten. Binnenlopen vanaf 20:00 uur en gespreksavond van 20:30 tot 22:30.
Een avond met gesprekken waarin de persoonlijke ervaringen, privé en maatschappelijk/politiek ruim aan bod (kunnen) komen. Om van daaruit te zoeken en te luisteren naar wat de verhalen uit de bijbel en/of ons geloof daarover te zeggen hebben en wellicht ons daarbij verder kan helpen.

We doen dit aan de hand van een (bijbel-)boek. Komend seizoen lezen we daarvoor het boek “Liberaal Christendom”. Hierin verwoorden elf auteurs met een open blik naar de (wetenschappelijke) inzichten van deze tijd de relevantie van de christelijke traditie voor vandaag. Ze denken na over de impact van geloof op onder andere geweld, vrijheid, liefde en seks. Dit boek van “ervaren, doen en denken” laat zien dat een oude traditie helpt bij de grote kwesties van alle tijden en inspireert tot vrijmoedigheid.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd de 20ste september en daarna iedere derde woensdag van de maand bij één van de deelnemers thuis. Svp graag eerst even een belletje 030-2802305 (Libert Hol) of mail: lpdhol@xs4all.nl.

Liberaal Christendom door o.a. Rick Benjamins (prijs: €21,95 incl. btw) is uitgegeven door Skandalon (ISBN 9789492183217).