Komende zondag is een bijzondere viering met een ‘preek van de leek’. 
Wim Eickholt zal in deze viering, waarin Johanneke Bosman voorgaat, zijn verhaal vertellen van zijn leven als ex-dakloze. Hoe broos is de grens tussen een geregeld en een ontregeld leven? Wat is (mede) menselijkheid?

Wim Eickholt is schrijver en presentator. Wims boek “Wat ik nou toch heb meegemaakt!”- verslag van een jaar dakloosheid, kreeg al snel een tweede druk. Het boek vertelt rauw en onomwonden hoe het leven op straat is. In heldere woorden geeft Wim zijn visie van het leven op de straat, de hulpverlening en alle instanties waar een dakloze mee te maken krijgt. Zijn inzichten worden dankbaar aangehoord en leiden in veel gevallen tot discussie en dialoog.

Kamer A, Bed 1 onderin, Vak 31. Simpele letters en cijfers. Dit is een korte samenvatting van mijn leven in het begin van 2015. Mijn bezittingen gereduceerd tot wat ik aanhad en wat in mijn rugzak paste. Dit was het begin van het einde, maar ook het startpunt van waaruit ik een nieuw leven ging opbouwen. Mijn leven in 2015 op straat, in een afkickkliniek, bij het Leger des Heils en uiteindelijk thuis. Een jaar vol ervaringen waarvan ik hoop dat ze anderen bespaard zullen blijven. “Dit verhaal laat je ruiken hoe ik het ervaren heb

Landschap, Edvard Munch (1863-1944)
Albertina Museum, Wenen
Foto: Johanneke Bosman